Creative Community - Escape Motions
30.11.2019
GREBNAR
portfolio

Hi,

Not sure what's going on, but every version from 3.1.6 on has been a no-go for me due to stroke latency. Nothing has changed with regard to my size/resolution from previous versions (I generally always use the same template), and I'm using the CPU engine, not the GPU engine, but it's acting like the GPU engine did when I had tested it in previous versions.

In other words, I can replicate this behavior in 3.1.5 by changing to GPU, but when I go back to CPU, it's fine and usable again. In later versions, both engines are basically identical in performance and therefore unusable. Are there default settings that have changed in 3.1.6 and forward that could be causing this behavior? 

Thanks, 

TC

 

System Specs: 

OS Name Microsoft Windows 10 Home
Version 10.0.18362 Build 18362
Other OS Description Not Available
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Name DESKTOP-5HUH60E
System Manufacturer ASUSTeK COMPUTER INC.
System Model G11CD
System Type x64-based PC
System SKU SKU
Processor Intel(R) Core(TM) i5-6400 CPU @ 2.70GHz, 2701 Mhz, 4 Core(s), 4 Logical Processor(s)
BIOS Version/Date American Megatrends Inc. 0802, 2/3/2016
SMBIOS Version 3.0
Embedded Controller Version 255.255
BIOS Mode UEFI
BaseBoard Manufacturer ASUSTeK COMPUTER INC.
BaseBoard Product G11CD
BaseBoard Version Rev 1.xx
Platform Role Desktop

 

 

 

06.12.2019
Veronika EscapeMotions
portfolio

Hi @GREBNAR,

thanks for the feedback! There is very little difference between 3.1.5 and 3.1.8 in terms of the code which could possibly influence the speed of the painting. I am wondering, what tablet are you using? Is this a Surface or do you have a tablet plugged into your Windows 10 computer? If yes, what type?

07.12.2019
GREBNAR
portfolio

Hi Veronika, 

 

I'm using a Wacom Intuos 4, but everything is set up the same as it's always been, and the tablet works fine everywhere else. I reverted back to 3.1.5 and it worked fine, but thought I'd try to update to the latest to see what happens, and it's the same problem as I had with 3.1.6. 

09.12.2019
Veronika EscapeMotions
portfolio
Hi @Grebnar, we've just sent you a special test version of Rebelle 3 with logs, please follow the instructions in my email.
 
16.12.2019
Pickman
portfolio

Hi there,

I can confirm this behaviour. Brush performance in version 3.1.6 and 3.1.8 is jaggy and not nearly as fluid as in version 3.1.5

I tested with all three versions several times (using GPU or GUP does'nt seem to make a difference. I will stick with 3.1.5 until this issue is solved.

17.12.2019
Veronika EscapeMotions
portfolio

Hi @Pickman,

we've just sent you a special testing version via email, please go to your Inbox and follow the instructions. Your help is much appreciated!

17.12.2019
Pickman
portfolio

Testing.....:)

Thanks for your support. It is very much appreciated!

28.12.2019
escoces
portfolio

Hi, the same goes for my Mac mini 2018, 32gb RAM and Vega 56, 8Mb graphics card. The latency makes it impossible to work comfortably. Any upcoming solution?

Thank you!

02.01.2020
Veronika EscapeMotions
portfolio

Hi @escoces,

it may be a different reason behind the latency on macOS, please download Rebelle 3.1 version from your Community profile (go to My profile > Purchases), and let me know how this version works for you.

 

04.01.2020
escoces
portfolio

Hi, Veronika. Thank you for your answer. Version 3.1 works fine. Same brush, same document, and the speed is perfect. For the moment I will work with this version, until the problem is solved.

Thanks